Doorgaan naar inhoud
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!

Taal

Hoe meet ik mijn armband maat?

Hoe meet ik mijn armband maat?

Als je online een armband koopt, kun je die natuurlijk niet eerst passen. En hoe weet je nu welke maat je nodig hebt? Hieronder leg ik je uit hoe je kunt meten wat jouw armbandmaat is. 

Stap 1: Laten we beginnen met het meten van je polsmaat. Geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt! Het handigst is om een flexibel meetlint te gebruiken. Wikkel dat meetlint gewoon om je pols, net onder de knobbel, en kijk welke maat je krijgt.

En hier is een leuke tip: Als je geen flexibel meetlint hebt liggen, kun je ook een touwtje of stukje papier nemen. Wikkel het rond je pols, maak een markering met een pen waar het overlapt, en meet dan die lengte met een liniaal. Zo simpel is het!

Stap 2: Nu mag je gaan nadenken over de pasvorm die je wilt. Afhankelijk van wat jij prettig vindt en het soort sieraad dat je in gedachten hebt, kun je kiezen of je de armband iets losser of wat strakker wilt dragen. Laten we zien hoeveel centimeter je moet toevoegen voor de verschillende stijlen.

  • Wil je een strakke armband? Tel dan 1,5 cm op bij de polsomtrek die je hebt gemeten in stap 1.
  • Voor een wat lossere armband voeg je 2 cm toe aan je polsomtrek uit stap 1.
  • En als je van een ruimere armband houdt, tel dan 3 cm op bij je polsomtrek uit stap 1.

Hier is een voorbeeld om het allemaal nog duidelijker te maken:

Laten we zeggen dat je bij stap 1 een polsomtrek van 17,5 cm hebt gemeten, en je wilt dat je schitterende Murano glas armband lekker strak om je pols zit. Dan wordt jouw perfecte armbandlengte: 17,5 cm + 1,5 cm = 19 cm. 

Zo simpel is het! 

Vorig artikel Hoe wordt Murano glas gekleurd?
Volgend artikel Wat is de symboliek van Murano glas?