Doorgaan naar inhoud
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!

Taal

Hoe herken je echt Muranoglas?

Het herkennen van echt Murano glas kan soms een uitdaging zijn, omdat er helaas ook veel imitaties op de markt zijn. Hier zijn enkele tips om echt Murano glas te herkennen: 

Plaats van herkomst: Echt Murano glas wordt uitsluitend gemaakt op het eiland Murano, vlakbij Venetië, Italië. Controleer daarom of het glaswerk is gemarkeerd als "Murano". 

Vorm en ontwerp: Murano glas staat bekend om zijn unieke ontwerpen en complexe vormen. Kijk naar de details van het stuk en let op de vakmanschap en creativiteit. Authentiek Murano glas zal vaak ingewikkelde patronen, levendige kleuren en verfijnde afwerkingen hebben. 

Muranoglas met Millefiori

Millefiori-techniek: Een van de bekendste technieken van Murano glas is de millefiori-techniek, waarbij kleine stukjes glas in verschillende kleuren in een patroon worden gerangschikt en vervolgens in het glas worden ingesloten. Echt Murano glas met millefiori-ontwerpen is een goede indicatie van authenticiteit. 

Aventurine-effect: Aventurine is een andere techniek die vaak wordt gebruikt in Murano glas, waarbij kleine metaaldeeltjes (goud- of zilverfolie) aan het glas worden toegevoegd om een sprankelend effect te creëren. Als het glas een sprankelend of glinsterend uiterlijk heeft, kan het echte Murano glas zijn. 

Glad oppervlak: Bij echt Muranoglas voelt het glas glad en zacht. De versieringen zijn er nooit opgeplakt! Er zijn geen naden zichtbaar op het oppervlak. 

Stempel of handtekening: Sommige echte Murano glasstukken kunnen worden gemarkeerd met een logo, handtekening of een stempel die de maker identificeert. Dit kan helpen om de authenticiteit te bevestigen. 

Inscriptie: Op fabrieksglas is er altijd een inscriptie in reliëf of gelijmd op een label. 

Gewicht: Producten van Muranoglas zijn zwaarder dan gewoon glas. 

Prijzen: Murano glas is handgemaakt en van hoge kwaliteit, dus het kan relatief prijzig zijn. Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, kan het zijn dat het om een imitatie gaat. 

Vertrouwde verkoper: Koop Murano glas bij gerenommeerde en betrouwbare verkopers, bij voorkeur in winkels op Murano zelf of van erkende glaswinkels in Venetië. Als je online koopt, controleer dan de recensies en de reputatie van de verkoper. 

Houd er rekening mee dat sommige imitaties zeer goed gemaakt kunnen zijn, dus het is altijd het beste om te kopen bij vertrouwde bronnen of te raadplegen met een expert op het gebied van Murano glas als je twijfelt over de echtheid van een stuk. 

 

Ga terug naar de kennisbank