Doorgaan naar inhoud
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!

Taal

Hoe onderhoud ik mijn sieraden?

Bij Sparkles Online worden handgemaakte sieraden verkocht, die over het algemeen wat kwetsbaarder zijn dan sieraden die in de fabriek zijn gemaakt. Het is dan ook echt belangrijk om de sieraden goed en met aandacht te onderhouden.

Hier zijn enkele onderhoudstips om lang plezier te hebben van je sieraden: 

Berg je sieraden goed op

Bewaar sieraden plat en in een afgesloten ruimte. Hiermee voorkom je dat er vouwen of knikken ontstaan, of dat de sluitingen slijten door de langdurige gespannen manier van liggen. Daarnaast zal er op deze manier geen stof verzameld kunnen worden, wat ook slijtage aan de sluitingen kan veroorzaken. Leg je halskettingen en armbanden het liefst met een dichte sluiting weg. Hierdoor blijft de vorm beter bewaard. Zet de briefopeners nooit met de punt naar beneden weg. Niet alleen beschadig je hiermee je kast of bureau, maar ook zal het heft sneller sluiten en zal de punt haar scherpte verliezen. Leg de Millefiori horloges nooit weg op de wijzerplaat. Het glas zal beschadigen. 

Vermijd contact met water. Haal je sieraden altijd af voordat je gaat douchen, zwemmen of sporten. Zweet kan vocht op je huid achterlaten en schadelijk zijn voor de sieraden. De horloges zijn niet waterdicht, dus die zullen niet meer lopen na contact met water. 

Bewaar de sieraden niet in een vochtige omgeving, zoals de badkamer. Zelfs een droog ogend laadje van je badkamer kastje kan vocht doorlaten en leiden tot roest of oxidatie van de sieraden. 

Draag je sieraden nooit 's nachts. Door zweten wordt het vochtgehalte hoger en hierdoor kan de levensduur van de sieraden drastisch worden verkort. Daarbij kun je per ongeluk op je sieraden gaan liggen, waardoor er druk op komt te staan. Ze kunnen verbuigen, dof worden of zelfs breken. 

Gebruik geen schoonmaakmiddelen op je sieraden. Dit is niet alleen slecht zijn voor je huid, maar ze zijn ook schadelijk voor het handgemaakte Muranoglas, dat dof en stroef wordt. 

Wees voorzichtig met parfums, bodylotions, haarlak en crèmes. Wacht een kwartiertje na het aanbrengen van deze middelen, voordat je de sieraden (weer) om doet, zodat de producten kunnen intrekken en je huid niet meer ‘afgeeft’. 

Sieraden kunnen na verloop van tijd wat donkerder worden. Dat is niet schadelijk voor het sieraad, maar het ziet er niet mooi uit. Gebruik een zilverpoetsdoekje, zachte, schone doek  of sieraden reinigingsbadje om ze weer op te poetsen. Hierdoor zien je handgemaakte sieraden er vaak weer als nieuw uit.  

Alle Muranoglas sieraden van Sparkles Online zijn met de hand gemaakt. Geen enkel sieraad is dus exact hetzelfde. Als je ze goed onderhoudt, zul je jarenlang plezier hebben van deze prachtige stukken!

 

Ga naar de kennisbank