Doorgaan naar inhoud
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!

Taal

Welke oorbellen passen bij mijn gezicht?

Welke oorbellen passen bij mijn gezicht?

Heb je een rond gezicht?

Ga voor langwerpige oorbellen zodat je gezicht smaller en langer lijkt. Geef de voorkeur aan eenvoudige vormen en vermijd te volumineuze modellen. Ook kleine, vierkante oorbellen staan je goed. Vermijd oorknopjes, die accentueren alleen maar de rondheid van je gezicht.

Heb je een ovaal gezicht?

Met een ovaal gezicht kun je vrijwel alle vormen van oorbellen dragen, dus voel je vrij om te experimenteren! Ronde vormen, oorknopjes, ringen en ronde, bungelende oorbellen zien er prachtig uit bij jou. Wees voorzichtig met te lange oorbellen die onder je kin vallen, omdat die je gezicht langer kunnen doen lijken dan gewenst.

Heb je een vierkant gezicht?

Met een vierkant gezicht kies je het liefst geen hoekige vormen. Dat accentueert de hoeken in je gezicht. Ga liever voor ronde of druppelvormige oorbellen. En juist met een vierkant gezicht kun je kiezen voor lange oorbellen, die onder je kin vallen. Dat maakt je gezicht wat langer en minder vierkant. 

Heb je een hartvormig gezicht?

Wat mooi, als je gezegend bent met een hartvormig gezicht! Je bent vast een schoonheid... Maar kies geen oorbellen die onderaan uitlopen in een punt. Juist die ronde onderkant van je oorbellen laat je hartvormige gezicht extra mooi uitkomen. Je brengt je vormen er als het ware mee in evenwicht.  

Heb je een diamantvormig gezicht?

Om je gezicht breder en korter te laten lijken, kies je best voor korte en brede oorbellen. Dit is wat goed bij jou past! Ga voor kleine ronde oorbellen, kroonluchters, kegelvormige of vierkante oorbellen. Ook kleine knopjes zullen je mooi staan.

Extra tips:

  1. Let ook op de lengte van je hals. Een langere hals kan goed samengaan met langere oorbellen. Wees voorzichtig met oorbellen die tot op je schouders komen, omdat ze een korte hals nog korter kunnen laten lijken.
  2. Kies altijd één eyecatcher: je kunt gaan voor megagrote oorbellen of een grote, opvallende halsketting. Kleinere oorknopjes kunnen echter prima gecombineerd worden met een subtiele halsketting.
  3. Als je een warm type bent, zal goud je waarschijnlijk goed staan. Behoor je tot het koele type, dan is zilver een goede keuze.


(Bron: Vitaya Magazine en http://www.typef.com/earrings-for-face-shapes/)

 

Naar de kennisbank