Doorgaan naar inhoud
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!
Krijg 10% korting bij je 2e aankoop!

Taal

Hoe weet je of je echt Muranoglas koopt?

Hoe weet je of je echt Muranoglas koopt?

Regelmatig krijg ik de vraag of we wel sieraden van écht Muranoglas verkopen. Mensen zijn bang voor imitatie. En terecht! Want er zijn genoeg oplichters die producten verkopen die zijn nagemaakt van ‘gewoon’ glas. In een ver, meestal Aziatisch, land. Ik zal je uitleggen wat Muranoglas is en hoe je nep van echt kunt onderscheiden. 

Wat is Muranoglas?

Het 'speciale 'ingrediënt in Muranoglas is kiezelaarde zand, terwijl speciale stromen en stabilisatoren worden toegevoegd om het glas bij lagere temperaturen te smelten en er prachtige voorwerpen van te maken. Dit doen ze enkel en alleen in Italië, in de lagune van Venetië, op het eilanden groepje Murano. 

Hoe onderscheid je echt van nep Muranoglas?

Laat me je een handje helpen met enkele praktische tips bij het kopen van Muranoglas producten. Het is belangrijk om te weten dat je een echt product koopt en geen imitatie. Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden: 

Controleer de authenticiteit: Als je producten van Muranoglas van koopt, zorg er dan voor dat het echt Muranoglas is, en je twijfelt aan de echtheid, vraag naar de herkomst van het glaswerk, waar het gemaakt wordt. Wordt er geen (duidelijk) antwoord gegeven? Dan is dat een grote rode vlag! 

Garantie en certificaten: Vraag altijd naar het Garantie Certificaat Origineel Muranoglas, gemaakt in Italië. Dit vergroot de kans enorm dat je een authentiek sieraad krijgt. Bij Sparkles Online ontvang je dit certificaat bij elke bestelling. 

Natuurlijke materialen: Muranoglas is puur en wordt geproduceerd met natuurlijke materialen. Dit maakt het speciaal en uniek. Zie je iets van plastic in of aan het glas? Pas op, dit is waarschijnlijk een namaak sieraad. 

Wees op je hoede voor imitaties: Er zijn producten die zich voordoen als Muranoglas, maar ze zijn vaak gemaakt van schadelijke materialen die allergieën kunnen veroorzaken of de huid kunnen beschadigen. Let dus altijd goed op de echtheid van het product. 

Nikkelvrij: Controleer of de sluitingen of metalen onderdelen van het geselecteerde product nikkelvrij zijn volgens de Europese Richtlijn van 93/27/CEE. 

Ik hoop dat deze tips je helpen om met meer zekerheid het Muranoglas product te kopen waar je naar op zoek bent. Geniet van je aankoop en koester het prachtige vakmanschap van Muranoglas!

Judith Schoorlemmer 

Vorig artikel Wat is Muranoglas?